Dut Yaprağının Yararları
• Dut yaprağı yapısal olarak incelendiğinde bu yaprakların kalsiyum bakımından zengin oldukları görülüyor. Özellikle eklem ve kemikleri ile ilgili sıkıntıları olan kişiler dut yaprağı tüketerek kalsiyum alabilir ve bu sayede kemiklerini güçlendirebilir. Unutmayın ki kalsiyum kemikler için aşırı derecede önemlidir. Ayrıca dişlerinizi de güçlendirici yönde etkisi bulunur.
• B1, B2 ve C vitaminleri açısından zengin olan dut yaprağı sayesinde vücudumuz için gerekli olan bu vitaminleri alabilirsiniz.
• Çağımızın hastalığı olan kanser üzerinde yapılan incelemeler sonucunda dut yaprağının birçok kanser türünü ortadan kaldırma konusunda etkili olduğu belirlenmiştir.
• Kalori değeri yüksek olduğundan dolayı enerji verici gıdalar arasında yer alır ve ayrıca kan yapıcı özelliği bulunmaktadır.
• Bağışıklık sisteminiz güçsüzse dut yaprağı sayesinde bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz çünkü bu bitkinin bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi bulunmaktadır.
Gördüğünüz gibi beyaz dut yaprağının gerçekten de hafife alınmayacak kadar çok sayıda faydası bulunuyor. Beyaz dut yapraklarının çeşitli yan etkileri olabilmektedir. Bu yüzden bu bitkinin yapraklarını kesinlikle doktor tavsiyesi olmadan tüketmeyiniz