Okan Buruk: "Üzücü bir gün. Maçtan sonra aldığımız terör saldırısı haberi bizi derinden yaraladı. Ölenlere rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Tekrar yaşamadığımız şeyler olsun."
Okan Buruk: "3-4-1-2 sistemini ilk kez oynadık. Bir antrenmanla buna alıştık ve rakip analiziyle buna hazırlandık. Oyun içinde birçok aksiyonda hepsini doğru uyguladık aslında. 4 gol attık ama 8-9 gol atabilirdik."
Okan Buruk: "Ne kadar gol yersek yiyelim top hep bizdeydi. %65'ti topla oynama. Rakip 3 gol buldu. Bugün üzüleceğimiz, bu kadar iyi şey yaparken goller yememiz oldu. Bazen garanti oynamamız gerekiyor. Top kayıpları tabii ki oluyor. Maçın büyük bölümünde doğru iş yaptık."
Okan Buruk: "Olumlu yerden bakacağım; Atılan gollerden memnunum. Oyundan memnunum. Girilen pozisyondan, oyun üstünlüğünden. Bu hafta Avrupa Ligi'nin en yüksek sayılarına ulaşan takım olabiliriz."
3'lü savunmayı görecek miyiz daha sonra?
Okan Buruk: "Maç maç değerlendiriyoruz. Bu senaryo işleyen bir senaryoydu. İlerleyen maçlarda da deneyeceğiz. Genel olarak işleyen bir sistem oldu. Bu güçlü sistemi de ilerleyen maçlarda düşüneceğiz."
Okan Buruk: "Tabii ki az gol yiyeceğiz ve az gol yemek istiyoruz ama Galatasaray takımının attığı gol sayısı benim için çok daha önemli. 3 gol ortalamayla gidiyoruz, ofansif olarak ne kadar iyi olduğumuzu gösteriyor."
Icardi'nin geriye sık sık gelmesi doğaçlama mı?
Okan Buruk: "Tabi ki bizim istediğimiz bir şey. Dün de bunu çalıştık. Bugün de analizde gösterdik. Bazen Sara-Torreira'dan istedik bazen de Mertens ve Icardi'den istedik. Icardi hem hareketli hem oyun kurdu hem pas verdi hem de gol attı. Baştan sona savunmayı da iyi yaptığını düşünüyorum. Maçın sonuna kadar takım savunmasında yer aldı. Onun açısından iyi bir maç oldu."
Batshuayi ve Yunus Akgün'ün PFDK'ya sevki ve TFF başkanının hakkınızda konuşması hakkında yorumunuz nedir?
Okan Buruk: "Yine şaşkınız. Yunus'un PFDK'ya sevkinden dolayı çok şaşkınız. Ceza almayacağını düşünüyorum ve umuyorum. Ortada ceza alacak bir şey yok çünkü. Sadece Galatasaray oyuncuları bu şekilde sevk ediliyor. Ayrıca aleyhimize çok hatalar yapılıyor. Trabzonspor ve Galatasaray, bu sene en çok hakem hatalarına maruz kalan iki takım bana göre. Geçen hafta gösterilen kartları Ali Şansalan'ın neden gösterdiğini anlayamadık ama güveniyoruz ne olursa olsun saygı duyuyoruz."
Okan Buruk: "Onunla (TFF başkanı) ilgili bir şey demeyeceğim. Polemik konusu olmasını istemiyorum. Teknik adam olarak sahada kalmak istiyorum. Birileri istedi diye sevk yapılması herkes için sıkıntı. Yarın öbür gün ben de isteyeceğim, herkes isteyecek. TFF'ye, başkana ve kurullara güveniyoruz. Kararlarına saygı duyuyoruz."
Okan Buruk: "Beşiktaş maçı öncesi oyuncuların yorgunluk durumuna bakacağız. 3-4-1-2 ile iyi işler yaptık, bu sistemi bundan sonra kullanacağız."
Okan Buruk: "Savunma takımı değiliz. 10 kişi geride bekleyen bir hoca değilim! Hep önde oynadık, hep atak oynadık, hep riskli oynadık, bu böyle devam edecek..."
- Avrupa kulüpleriyle Türk kulüpleri arasında fizik kondisyon gücü farkı olduğunu ve makasın açıldığına yönelik görüş var.
Okan Buruk: "Kesinlikle inanmıyorum. Oynadığımızda hepimiz başa baş oynuyoruz. Geçen sene Bayern Münih örneği var, Manchester United örneği var. Bu takımlara karşı da başa baş oynadık. Her takıma karşı da başa baş oynuyoruz. Türk takımlarının güçlü olduğunu düşünüyorum. Sezon başları daha zor oluyor bizim için ama sezon başladıktan sonra özellikle bu dönemlerde üstünlüğümüzü çok net bir şekilde ortaya koyuyoruz. Bugün de oynadığımız bir İsveç takımı fizik olarak güçlü diyebilirsiniz ama her alanda onların üstüne çıktık. Bu da Türk takımlarının ne kadar iyi olduğunu, ne kadar güçlü olduğunu ve herkesi yenebilecek güçte olduğunu gösteriyor."