Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Metin Ülgen ile oyuncumuz Andrea Stašková, Roma maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Teknik Direktörümüz Metin Ülgen, şunları söyledi:
ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE DE BAŞARILI OLMAK İSTİYORUZ
“İlk maçımız Lyon’la oldu. Burada zayıf takım yok hepsi birbirinden önemli takımlar. Lyon maçında gerektiği gibi mücadele ettik. İlk kez bu arenada olan bir takım için başarılı sayılabilecek hem sonuç hem de oynamaya çalıştığımız oyun da doğru bir oyundu. Şimdi tabii ki burada başarılı olmak istiyoruz. O da yarınki maçı mutlaka kazanmak. Roma takımını da seyrettik o da iyi bir takım. Bir Avrupa takımı 16’ya kalmış bir takım. İyi oyunculardan kurulu, tempolu oynuyorlar. Biliyorsunuz Avrupa takımları mücadeleyi de çok seviyor. Mücadeleci bir takım aynı zamanda. Ona göre hazırlıklarımızı yaptık. Burada çok umutluyuz çünkü biz de hesap yapıyoruz. Burada aldığımız maç, dışarıda alacağımız puanlar, içeride oynayacağımız maçlarla çıkma şansımız var. Bu şansı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz.
Hafta sonu derbi maçı oynadık orada tabii ki üzüldük. Takımın üzerinde yorgunluk var final maçı oynayarak gelmek kolay bir şey değil ve oyuncularımız bunu ilk kez yaşıyorlar. Lig ve Şampiyonlar Ligi çok farklı bir dünya. Şampiyonlar Ligi büyülü bir dünya. Oradan gelip oynamak, biraz da motivasyonumuz düşüktü. Yorgunlukla beraber birleşince istemediğimiz bir sonuç aldık. Bireysel hatalar da oldu. Geçen sene de aynı şeyleri yaşamıştık, çok sıkıntı değil. Ligde yine şampiyonluğun en büyük adayı biziz. Adayı da değil şampiyon biziz diyebiliriz. Yoğun maç trafiği ve final maçları oynamak çok kolay değil. Biz ilk kez bunu yaşıyoruz kolay değil. Oyuncularımla konuştum ve onlara rahat olmalarını söyledim. Biz hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olmak istiyoruz. Ona göre hazırlığımızı yapacağız. Biz kendimizi ispat ettik Şampiyonlar Ligi’nde oynadığımız maçlarla. Hem oyunlarımız hem skorlarımızla. Aldığımız başarıyla Türkiye’de bir ilki başardık bu kolay bir şey değil. Bunu başaran da sporcularımız. Bazen kaza olabilir, bu da çok doğaldır. Futbolun içinde olan şeyler. Biz hem ligde şampiyon olacağız hem Şampiyonlar Ligi’nde de başarılı olmak istiyoruz.
Taraftarımız bizim olmazsa olmazımız. Çok büyük bir taraftar kitlemiz var. Onları yanımızda görmek istiyoruz. Türkiye’de bir ilki başarmış kızlarımız. Yoğun bir taraftar geleceğini söylediler. Bu da bizi mutlu ve motive edecek. Taraftarımızı yarın stada bekliyoruz. Bizi desteklesinler, bizim yanımızda olsunlar. 12. adam olsunlar. Onlarla beraber biz de mutluluğu yaşayalım.”
Oyuncumuz Andrea Stašková'nın değerlendirmesi ise şu şekilde:
“Rakibimizi çok iyi tanıyorum. 4 sezon İtalya’da oynadım, defalarca kez karşılaştım. İyi bir takımlar. Biz de iyi çalışıp, iyi sonuç almak istiyoruz. Taraftarımız gerçekten inanılmazlar. Bizi sahada çok fazla destekliyorlar, onların yarınki desteğiyle daha iyi bir maç olacak.”