Haber Teknik Direktörümüz Okan Buruk'tan Açıklamalar

• Konbuyu başlatan Mezarkabul
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 0
  • Görüntüleme 45
  • Okuma süresi: 5:57

Mezarkabul

Moderatör
Elit Aslan
Galatasaray Futbol A Takımı Teknik Direktörü Okan Buruk, bugün gerçekleştirilen antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sahadaki başarıya ve kazanmaya odaklanacaklarını ifade eden hocamız şu ifadeleri kullandı:

1733507806959.jpeg

"Gerekli konuşmaları, başkanımız, yönetim kurulumuz en doğru şekilde yapıyor. O yüzen biraz daha burada saha içinde neler yapabiliriz, daha iyi nasıl olabiliriz, onun üzerinden konuşmak için geldim. Antrenmanımıza, maçımıza odaklanmamız gerekiyor. Karşınıza çıkma nedenlerimden biri bu."

"Soğuk bir aydayız. Deplasmanlar da öyle. Hem Sivas hem Malmö… Kayseri de var. Alkmaar öyleydi. Bodrum’da bile rüzgardan üşüdük. Sivas deplasmanı ligdeki her takım için zorlu deplasmanlardan biri. Bu aylarda biraz daha zorlaşıyor ama baktığımızda Sivas için iyi bir hava durumunda oynayacağız. Alttan ısıtmanın olduğu bir saha. Zemin ve statla ilgili bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Kafa olarak da kazanmak adına kendi emeğimizi ortaya çıkartmak için bunların hiçbirinin bizim için bir bahane olmadığını düşünüyorum."

“KENDİ OYUNUMUZU OYNAYACAĞIZ”

"Sivas deplasmanında kendi oyunumuzu oynayacağız. Rakibimizi de iyi tanıyoruz. Sivas’ın son iki sezonuna baktığımızda oyun olarak baktığımızda bazen dörtlü bazen beşli savunmalarla oynadığını görüyoruz. Hücum geçişlerini etkili yapmaya çalışıyorlar. Direkt oyun oynuyorlar. Bize karşı birçok takım daha çok uzun top ve ikinci top oynuyor. Geçen hafta da bunu yaşadık. Ligde yine en çok topa sahip olan takımlardan biriyiz. Galatasaray takımı topla oynayan, üretmeye çalışan bir takım olacak. Hücum yönünü kullanmaya çalışan takım olacak. En iyi yaptığımız şeylerden biri çok gol pozisyonuna girmemiz hem de çok gol atmamız. Dominant oynayan ve seyir zevki yüksek bir takımız. Bunu hem Türkiye’de hem de Avrupa’da oynadığımız maçlarda ortaya koyduk. Beni de en çok sevindiren, mutlu eden şeylerden biri bu. Berabere de kalabiliriz. Geçen hafta böyle oldu ama 4.70 gol beklentisi var. Bu tür sonuçlar olabilir. Siz atamazsınız, rakip takım gol bulabilir. Bu oyunun içinde bu da var. Her takım için bu olacak. Bunu yaşayan dünyada bir tek biz değiliz."

"Şu anda çok moralliyiz. Moralli olmamızın en iyi yanlarından biri de iyi futbol oynamamız. İyi futbol oynadığımız, kendimize inandığımız için, oynadığımız futbolla taraftarımızı mutlu ettiğimiz için içimiz rahat. Bu özgüvenle tüm maçlara çıkıyoruz. Önümüzdeki maçlara da bu şekilde çıkacağız. Tabii ki kritik bölgede eksiklerimiz var. Kaan Ayhan, Ismail Jakobs gibi… Mauro Icardi bildiğiniz gibi sezonu kapattı. İki forvetli oyunu, 3-4-1-2’yi tam oturttuğumuz sırada Mauro Icardi’nin sakatlığı tabii ki bizi de arayışlara itti. Bu arayışlar içinde iyi oyunumuzu devam ettiriyoruz. Gol atıyoruz. Savunma anlamında daha iyi şeyler yapmamız gerekiyor."

"Bazen rakip bize hiç gol atamayacakmış gibi davrandığımız yerler oluyor. Bunu oyuncularıma da söylüyorum. Son maçta 2-1 öndeyken çok rahattık. Üçüncü golü atmak için rakip kaleye çok gittik. Atamayınca kalemizde bir gol gördük. Bu golü görme nedenlerimizden biri de savunmada olup savunma görevimizi yapmamamızdı. Bu tabii ki geliştireceğimiz şeylerden biri. Bununla ilgili de çalışıyoruz."

“DAHA İYİ SAVUNMA YAPMAMIZ GEREKİYOR”

"Geçen hafta beş şut geldiyse ikisi gol olmuş. Rakiplerin iyi bitirmesi de işinizi zorlaştırabiliyor. Geçen sene çıktığımız bir maçta rakibe verdiğimiz pozisyon daha çok olabilir. Rakibin atamadığı maçlar olabilir. Bu sene az pozisyon verdik ve çok fazla gol yedik. Deplasmandaki Rigas, içerideki Elfsborg maçı ve Tottenham maçı. Üç isabetli şut geliyorsa ikisi gol oldu. Futbolda da böyle şanssızlık olabiliyor. Gol sayısına takılmaktan çok oynadığımız oyun çok önemli. Kesinlikle daha iyi savunma yapmamız gerekiyor. Birinci önceliğimiz hücum etmek. Hücum takımıyız ve orada daha iyi işler yapıyoruz. Savunmada da daha iyi işler yapabileceğimizi düşünüyorum. Eksiklerimiz çok önemli. Bazı mevkilerde daha az oyuncumuzun olduğu mevkilerde sakatlık yaşadık. Kaan Ayhan ve Jakobs gibi… Sağ bek, sol bek alternatifleri daha az olan bir takımız. Bu bölgelerde sakatlık yaşadık. Sistem üzerinden bir değişiklik yapmıştık. Şimdi de elimizdeki mevcut oyuncularla en iyisini yapmaya çalışacağız. Bu eksikleri kapatmaya çalışacağız."

"Galatasaray camiası son günlerde kenetlenmeyi gösterdi. Kenetlenmeye ihtiyacımızın olduğu zamanlar. Bu reaksiyonu Galatasaray camiası hep birlikte bir anda veriyor. Bize gurur veriyor. Bugün başkanımız, yönetim kurulumuzdan herkes burada. Takımın yanındalar. Hem antrenmanı seyredecekler hem de beraber vakit geçireceğiz. Birliğimizi, beraberliğimizi ve ne kadar güçlü olduğumuzu göstermek için buradayız. Galatasaray taraftarıyla birlikte bunu geçen senelerde gösterdik. Yine bu birliği, beraberliği göstermemiz gereken zamanlardan biri. Bundan sonraki haftalar bu kenetlenme daha da artarak devam edecek. Bizim bir mottomuz var: Kenetlenin, başka Galatasaray yok. O yüzden bunu hep beraber yaşayacağız ve göstereceğiz. Ben oyuncularımla birlikte sahaya odaklanacağım. Yine kazanmaya odaklanacağım. 25. şampiyonluk ve 5. yıldız için yine en güçlü takım olduğumuzu göstereceğiz, gösteriyoruz. Skordaki ve liderlikteki yerimizi en güçlü şekilde devam ettirmeye çalışacağız."

“SAHA İÇİNDEKİ OYUNA ODAKLANACAĞIZ”

"Maçımızın hakemi Turgut Doman. İnşallah onun için, Sivaslılar için ve Galatasaray için iki takımın da hakkının geçmeyeceği iyi bir maç olur. Bazen hakemler için şanssız maçlar da geçebilir. Onun için de güzel bir maç olsun. Kafamızda hiçbir şey düşünmeden oraya gidiyoruz. Saha içindeki oyuna odaklanacağız. En doğrusunun da bu olduğunu düşünüyorum."

"Abdülkerim dönüşe en yakın oyuncu. Yarınki durumuna bakacağız. Bu maç için zor ama bakacağız. Ismail Jakobs’un dönüşü Malmö ve diğer maçlar bizim için hedef ama onu da en sağlam şekilde kullanmak istiyoruz. Onun dışında Kaan Ayhan’ın 2-3 haftalık bir süreci var. Elimizde çok önemli oyuncular var. Hepsine çok güveniyoruz. Yusuf Demir’in de bir sakatlığı var. Son iki maçta kadroda yer almadı. O da en yakın zamanda antrenmanlara çıkıp başlayacak. O da iyi çalışıyordu, iyi bir yere gelmişti. Oynayabileceği bir dönemde sakatlık geçirdi."O da sakatlıktan bir an önce dönmesini istediğimiz oyunculardan biri .

Üst Alt