SüperLig Tımarhaneden Çıktı, Kayserispor Transfer Etti! Hani Tıbbi Testler

• Konbuyu başlatan İcardi
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 0
  • Görüntüleme 61
  • Okuma süresi: 1:55

İcardi

Uzman Aslan
kayserispor eski yıldızı lennon, İngiliz Milli Takımı'nın iki eski yıldızı Jamie Carragher ve Ian Wright'ın The Overlap isimli programına katıldı. İntiharın eşiğinden nasıl döndüğünü ve ruh sağlığıyla ilgili mücadelesini anlattı.

Lennon şunları söyledi:

* 7 yıl önce gerçekten çok kötü bir durumdaydım. Şiddetli bir depresyonla uğraşıyordum. Muhtemelen daha erken başladı ama ben ne olduğunu gerçekten anlamamıştım.

* Her gün enerjimin tükendiğini, takım arkadaşlarıma antrenmana eşlik etme konusunda isteksiz olduğumu hissederek uyanıyordum.

* Yataktan çıkmanın imkansız göründüğü bir nokta vardı. Kimsenin yanında olmak istemiyordum; tek istediğim karanlıkta yalnız olmaktı. Bir maske taktım, iyiymiş gibi davranarak odalara girdim ama gerçekte mücadele ediyordum.

Tımarhaneden çıktı, Kayserispor transfer etti! Hani tıbbi testler

* Bir gülümsemeyle antrenman yapıyordum ama eve varır varmaz doğrudan yatağa gidiyordum. Bu uzun süre rutinim haline geldi.

“İNTİHAR DÜŞÜNCELERİYLE UĞRAŞIYORDUM”

* İntihar düşünceleriyle uğraşıyordum. İşte o zaman değerlendirme ve ardından hastaneye yatış gerçekleşti. Dürüst olmak gerekirse, o müdahale olmasaydı devam edeceğimi sanmıyorum. Eğer kabul edilmeseydim, belki bugün bu konuşmayı yapıyor olmazdık.

Gaziantepspor'da oynadığı dönemde Çek defans oyuncusu Frantisek Rajtoral, yalnız yaşadığı evin tavanına bağladığı iple yaşamına son verdi. Daha önce iki Türk futbolcu Şaban Kartal (1952 doğumlu) ve Uğur Dağdelen (1973 doğumlu) intihar ederek hayatlarına son vermişti.

HASTANESİNDE TEDAVİ GÖRMÜŞTÜ

Lennon, 2017 yılında Everton'da yaşadığı bir sorunun ardından polis müdahalesiyle Ruh Sağlığı Yasası uyarınca gözaltına alınmış, strese bağlı hastalık nedeniyle akıl hastanesinde tedavi görmüştü.

Kayserispor daha sonra böyle bir oyuncuyu herhangi bir mental testten geçirmeden transfer etmişti. Bu ruh halinde olmasına rağmen İngiliz oyuncu sarı-kırmızılı formayla 36 maçta 5 gol attı.

Kaynak: Haber Merkezi

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt