Alıç Sirkesi Nasıl Yapılır?

  • Konbuyu başlatan 1905
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 0
  • Görüntüleme 40
  • Okuma süresi: 1:05

1905

Executive
Aslan Kral
Katılım
8 Eyl 2024
Mesajlar
2,430
Tepkime puanı
16
Puanları
38
Malzemeler:


1 kilo alıç
3 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 elma
1 çay bardağı Elma Sirkesi
2 tatlı kaşığı toz Şeker
2 litre su


Yapılışı:

Temiz içme suyunu büyük bir cam kavanoza koyun. Alıçları iyice yıkayın ve suya ekleyin.
Elmaları kesin, karışıma ekleyin. Tuz, şeker ve sirke ekledikten sonra kavanozu kapatın ve karışımı iyice çalkalayın. 60-90 gün karanlık ve serin bir yerde sirkenizi saklayın. Sonrasında kullanabilirsiniz.

Alıç sirkesi, sabah veya akşam; ihtiyaca göre sabah ve akşam tüketilebilir. Genellikle bir bardak suya bir çay kaşığı alıç sirkesi ilave edilerek içilmesi tavsiye edilir. Tüm sirkeler gibi alıç sirkesi de su ile içilmelidir. Aksi takdirde sirke içeriğindeki asit vücuda zarar verebilir. Özellikle mide hassasiyeti olanlar dikkatli olmalıdır.



alıç sirkesi Nasıl yapılır.jpg


**Alıç sirkesinin en tehlikeli yan etkisi midedir. Ülser veya gastrit gibi sindirim sistemi bozuklukları olan hastalarda mide-bağırsak sorunları ortaya çıkabilir. Bu nedenle kullanım dozunun aşılmadığından ve doğru yöntemlerle tüketildiğinden emin olmak gerekir.
 
Üst Alt