Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, FK Rigas karşılaşması öncesinde düzenlenen basın toplantısında UEFA Avrupa Ligi maçını bir kenara bıraktı. Türkiye içindeki kavgayla ilgili konuştu. Zaten bunun etkileri de FK RFS karşısında görüldü. Sadece Okan Buruk'un değil Galatasaraylı oyuncuların da aklı Türkiye'deydi.
OKAN BURUK’A 117 BİN TL PARA CEZASI VERİLDİ
Zaten PFDK da, Galatasaray FK RFS maçı devam ederken Okan Buruk'a 117 bin TL para cezası verildiğini açıkladı. TFF de kendileri için Avrupa'nın değil "yerel kavganın" daha önemli olduğunu kanıtladı.
Buruk, FK RFS maçından önce düzenlediği basın toplantısında kendisi ve Batshuayi'nin PFDK'ya sevk edilmesiyle ilgili bazı iddialarda bulundu.
* Pazar gününden itibaren Beşiktaşlı ve Fenerbahçeli yöneticilerin bana ceza aldırmak için çaba sarf ettikleri ve bunun için federasyona gidip görüşmeler yaptıkları üzerineydi...
Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıca, Salı günü düzenlediği basın toplantısında TFF'ye gittiklerini doğrulamıştı. Ancak Beşiktaş'tan bu konuda herhangi bir açıklama gelmedi. Okan Buruk'un bu açıklaması siyah-beyazlı yönetimi zan altında bıraktı.
SÖZLÜ SAVUNMASINI SUNDU
Buruk 41'nci maddeden PFDK'ya sevk edilmesinin ardından sözlü savunmasını ceza açıklanmadan önce sundu.
* Hakemi tehdit etmem için karşımda olması lazım.
* Hakem raporunda onu tehdit ettiğim yazıyor mu? Yazıyorsa neden bana o anda kart göstermedi?
* Bahsi geçen görüntüde kendi kendime söyleniyordum.
* Hakem beni duymuyorsa, bu nasıl tehdit olabilir? Bu durum hukuka aykırı.
Buruk'un savunması geçerli olmadı PFDK, Buruk'u 41'nci maddeden suçlu buldu.
* Görevlilere ve diğer kişilere 2 ila 5; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı veya 21 ila 50 gün arasında hak mahrumiyeti cezası ile eylemin ağırlığına göre gerekli görülmesi halinde 50.000- TL’den 500.000-TL’ye kadar para cezası verilir.
Üstteki maddeden nasılsa 117 bin TL'lik bir para cezası çıkardı.
Galatasaray cephesi Buruk’un cezasına itiraz edecek. Cezanın iptali için Tahkim Kurulu’na gidilecek.